Kursuse õppematerjal on töölehtedel teemade juures ja kursuse üldosas. Loomulikult saab kasutada ka teavet veebist ja teistelt füüsika kursustelt.


Teema
nr
                         Teema
1. Taevakehade teke. Maa ja Kuu. Töölehed Kosmo-1 ja Kosmo-2.
2. Päikesesüsteemi kehad. Töölehed Kosmo-3 ja Kosmo-4.
3. Päike - lähim täht. Töölehed Kosmo-5 ja Kosmo-6.
4. Slaidiesitluse koostamine.
5. Tähed, nende parameetrid. Töölehed Kosmo-7 ja Kosmo-8.
6. Tähed ja kosmilised kaugused. Töölehed Kosmo-9 ja Kosmo-10.
7. Täheparved ja galaktikad. Töölehed Kosmo-11 ja Kosmo-12.
8. Essee koostamine.

Kursuse hindamine on arvestuslik. Kursuse arvestuse saamiseks on vaja:

  1. Esitada süstematiseeritud õpimapp. Õpimapp peab sisaldama töölehtedel olevate ülesannete lahendusi, vastuseid küsimustele ja korrektseid jooniseid, kus vaja.
  2. Koostada slaidiesitlus Päikesesüsteemi kohta. Esitlus sisaldab 5-10 sisuslaidi ning tiitel- ja lõpuslaidi. Iga slaid sisaldab pildimaterjali ja sõnalist selgitust slaidil näidatu kohta.
  3. Koostada essee inimkonna teadmistest ja teadmiste saamisest Universumi kohta. Essee põhineb kursuse töölehtedel toodud materjalidel. Loomulikult võib veebist materjalidele lisa otsida. Essee pikkus on 2 kuni 2,5 A4 lehekülge (kiri Times Roman 12, reavahe 1,5, lõiguvahe 3 p, veerised 2,5 cm, tekst algab tekstivälja ülaservast ja lõpeb alaservas). Essees tuleb käsitleda ka seda, millised oma arusaamad kursuse käigus muutusid ja täienesid. Tore oleks ära märkida ka küsimused, millele on veel tahtmist vastust otsida.
Õpimapi ja essee võib esitada nii veebis kui ka paberkandjal. Õpimapi veebis esitamise korral arvestage, et ülesannete lahenduste esitamisel tuleb osata kasutada Word'i valemitoimetit.
Viimati muudetud: pühapäev, 5. november 2017, 11.40 AM