6. nädala tegemised jm

6. nädala tegemised jm

Mariann Laius
Vastuste arv 0

Tere! 

Veel 2 nädalat pingsat õppetööd ja saabki kursus läbi! Kiidan neid, kes senini on järje peal püsinud või on oma tegutsemistahte üles leidnud! Julgustan jätkuvalt abi paluma ja olen rõõmus, et seda tehakse!  Jätkuvalt võite helistada tööpäeviti kl 10-22 ja ka teistel päevadel võtan jutule, kui selles eelnevalt kokku lepime. Muidugi selline võimalus nii pikalt abi saada on ainult eriolukorra tõttu. 

Alati saan saata ülesandeid nende nädalate katteks, mil kodune töö jäi mingil põhjusel esitamata. Tuleb ainult ise seda küsida.

On jäänud selgeks saada kolmnurgaga seonduv. Jällegi on ülesannete lahendamisel abiks lahendatud ülesannete kaustad, kuid meed on ainult abiks. E-kursus eeldab, et lahendate iseseisvalt ülesanded läbi ja siis kontrollite lahenduste järgi tehtut või uurite lahendusi, kui ise mingis kohas lahendamisel hätta jäite. Kui ka siis asi segaseks jääb, ongi võimalus helistada ja abi paluda. Õpimapp ei saa koosneda minu lahendatud ülesannetest, sest siis on see minu õpimapp! 

Jätkuvalt rõhutan seda, et palun saata mulle AINULT VASTUSED, mitte lahendused! Kui saan iga nädal 65-85 lahendust, siis ei jõua ma neid ka sügiseks korralikult üle vaadata. Kui saadate lahendusi, siis ikka kas loetavate piltidena või skännitult. Tore, et paljud teist on skännimise selgeks saanud!

No ja mul on juba päris imelik saata laupäeviti meeldetuletusi, et tuleb esitada nädala koduse töö vastused. Süsteem peaks ju selge olema! Pole ka harv juhus, kui pühapäevalgi saadan vastava sisuga sõnumeid ja pakun erandkorras koduse töö vastuste saatmise võimalust välja. Kui keegi on loobunud sel õppeaastal antud kursuse läbimisest, oleks viisakas sellest teada anda!  Põhjuseid võib olla mitmeid ja neid ei pea mina teadma, aga ma ei taha ka asjatult e-kirju ja sõnumeid saata, kui saaksin samal ajal näiteks mõne õpilase aitamisega tegeleda, aga olen hoopis selliste asjadega hõivatud.

Lõpetuseks tuletan meelde, et kui olete saatnud ära koduse töö vastused, siis samal või hiljemalt järgmisel õhtul tasub ikka oma e-kirju uurida. Olen olnud tihti olukorra ees, et on vaja midagi kiirelt vastuste kohta küsida või paluda vea leidmiseks lahendusi saata, aga mu palvele reageeritakse alles mitme päeva möödudes. Viisakus ja üksteisest hoolimine on me koolis üks edu pante!

Luban seda, et kes püsib oma õpingutes järje peal ja on ka õpimappi mulle kursuse lõpus näidata saanud (video teel või piltidena), ei pea lisaks mingit arvestustööd tegema ja saab kursuse jooksul tehtu põhjal tulemuse kirja. Õpite ju 1. korda sel moel ning seda tuleb tunnustada!

Jaksu viimasteks pingutusteks!

Mariann Laius