8. India

Inda alade vanimaid kõrgkultuure on Induse kultuur (tänase Pakistani aladel), mille vanuseks arvatakse olevat 5000 aastat ja mis oli omal ajal Mesopotaamia kultuuri kõrval üks suurimaid. Induse kultuurist ei ole veel aga niipalju teada, kuna leidude avastamine, dešifreerimine ja tülgendamine alles jätkub. Kuid on teada, et nende linnad olid hiigelsuured pea miljonilinnad hea teede- ja kanalisatsioonivõrgustikuga. Induse kultuuris kasutati kõrgel tasemel mõõtmissüsteeme (pikkusühikud ja raskusühikud), ka olid seal elanud inimestel teadmised algelisest hambaravist.

Arvatavalt kasutati kirja, leitud on India kirjasüsteemidele lähedasi sümboleid. Kuid tänaseni pole kirja veel täielikult dešifreeritud. Palju teadmisi on saadud savipitsatitest, millel on kujutatud erinevaid loomi, tegevusi ja sümboleid koos kirjamärkidega.









Induse  savipitsatid koos arvatava tõlgendusega (allikas)


India on tuntud oma omanäoliste keelpillide vina ja sitari poolest. Vina on vanim ja meenutab suurt mandoliini, mida mängitakse süles. Mängija sõrmitseb pilli oma pikkade küüntega.

Sitar on eriline seetõttu, et sel on kaks rida keeli: kui mängija sõrmitseb põhikeeli, võnguvad teised keeled kaasa. Nende pillide eriline heli on pigem privaatne ja sensuaalne, kui jõuline, seetõttu levis nende mängimine just intiimsemas õhkkonnas.

  

Vina mängija

Sitar

Kuidas need pillid kõlavad, saad kuulata järgnevast esitlusest. 

Näide India kultuuri tutvustavast plakatist (õpilastöö).