Tere!
Eelmisel esmaspäeval ma ei saanud Teamsiga ühendust, sest arvuti tegi peaaegu terve konsultatsiooni aja nn valge tahvliga seotud uuendusi, Vahel võivad tekkida ka probleemid Teamsiga, et ei saa kõigiga ühendust või pole kuulda. Eelmisel õppeastal olid sarnased probleemid keemiaklassis ja ruumis 510 ning 515 ja mitte aunult minu konsultatsiooni ajal. Sellises olukorras paneb õpetaja Teamsis olijad puudujateks, sest nad tegelikult ju ei näe klassiruumis toimuvat - seega ei saa õppetööst osa võtta. Olen ise 12.i kl õppenõustajana nende puudumisi sel moel sisevõrgus põhjendanud, kui keemias, bioloogias või matemaatikas oli arvuti või Teamsiga probleeme. Kui oma õppenõustaja poole pöördute, siis teeb ta sama. Puudumist küll likvideerida ei anna, aga saab lisada selgituse. Seetõttu on alati kasulikum tulla koolimajja konsultatsiooni, sest iial ei tea, mda tehnika teeb. Üldiselt ongi kasulikum koolimajas konsultatsioonides osaleda. Saate sel moel teha tunnikontrolle, küsida seda, mis jäi arusaamatuks ja kokkuvõttes hinde kiiremini ning lihtsamini kätte. Elu näitab ka, et ekraani taha varjujatel ei ole nii head eksamitulemused, sest nad pole harjunud peast ülesandeid lahendama. Tunnikontrollide korral ju abimaterjale kasutada ei saa Eelmisel õppetsüklilki oli hinde saamisega neil probleeme, kes pidevalt Teamsis olid.
E-õppija, kui ta ei ela teises linnas või välismaal, peaks konsultatsioonides osalema ja kodused tööd kooli tooma või laskma seda kellelgi teha. Kui tõesti on väga mõjuv põhjus ja peate koduse töö saatma arvuti teel piltidena, siis vaatan ainult skännitud töid. Töö vaatamiseks tuleb see mul välja printida. Teen ju selleks pidevalt heategevust ja kasutan oma printerit ning paberit. Matemaatikas ei saa töid vaadata nii, et loen läbi. Selleks tuleb töö välja printida, et juurde kirjutada saaks. Tumehallile taustale, mis tekib mobiiliga pildistades, midagi juurde kirjutada ei saa. Vormistamisel palun juhinduda minu lahendustest Moodle kursusel. Sõnalised selgitused ja vastus on kohustuslikud. Lisamaterjali kusagilt otsima ei pea ja koheselt on aru saada tehisaru abi koduste tööde tegemisel. Ta ei tähista asju nii nagu koolis teeme ja vahel ei ole ka lahenduskäigud sellised nagu õpime. Juba praegu teeme nii nagu nõutakse riigieksamil.
Jätkuvat õpilusti!
Mariann Laius