Referaadi esitamise nõuded

 

1.       Sissejuhatuses tutvustate, millest Te kirjutama hakkate, selle töö eesmärk. (2-3 lausega)

2.       Sisu 1-1,5lk A4, kirja suurus 12 ja reavahe 1,5 New Times Roman

Kirjutate oma sõnadega ümber informatsiooni, mida teada saite. Võrdlete allikatest saadud infot, seote jutu kokku tervikuks. Kasutate info saamiseks vähemalt 3 allikat. Kui kirjutate kasutades konkreetseid väiteid, fakte, andmeid, siis kas lause või lõigu lõpus annate sulgudes viite (Perenimi,  (väljaandmise aasta)), kui internetist, siis sulgudes selle aadressi kolm esimest sõna. Kõik andmed, mida kasutate, on alati ka viidatud!

Kui kirjutate otse maha, sõnu muutmata, siis see tekst (lause) on jutumärkides! Sellele järgneb viide, kust see lause pärit on. Kasutatakse mingi olulise lause või info otseseks edasiandmiseks, mille ümberjutustamisel läheks selle info emotsioon sealt kaduma.  Ei kopeerita terveid lõike!

3.       Kokkuvõte (mida teada said ja mis järelduse tegid)(2-3 lausega)

4.       Kasutatud kirjandus

Siin on täpne ja põhjalik loetelu kasutatud allikatest.

Autori perekonnanimi, eesnime esitäht .(sulgudes väljaande aasta): „pealkiri“, raamatu, ajakirja nimi, väljaandmiskoht, lehekülg, kust info pärit.

Kui internetist, siis siia tuleb täpne interneti aadress (olgu või 3-5 rida pikk) ja selle lehekülje kasutamiskuupäev.

5.       Seekord ei pea tegema eraldi tiitellehte ja eraldi lehel kasutatud kirjanduse loetelu. Võite selle kohe oma teksti lõppu lisada.


Viimati muudetud: esmaspäev, 20. aprill 2020, 13.12 PM